Byggindustrin Bostad
1 min lästid

Nya hyresrätter till Nacka stad

4:e april 2014, 09:44
Nya hyresrätter till Nacka stad
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Först ut när Nacka stad byggs är energieffektiva hyreslägenheter på Lokomobilvägen. De nya bostäderna väntas stå klara under hösten 2015.

– Det är symboliskt att det första projektet är just hyresrätter. Vi vill ha en blandning av upplåtelseformer med en stor andel hyresrätter när vi bygger stad, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande, i samband med första sprängningen vid Lokomobilvägen.

Byggnaderna placeras vid gatorna samt runt en bostadsgård uppe på berget med utsikt i fyra väderstreck. Bebyggelsen är i 4-6 våningar och utgörs av 122 hyresrätter fördelade på 1-4 rum och kök. I gestaltningen har stor vikt lagts på arkitektonisk kvalitet, materialval som går i naturens färgskala och en genomarbetad utomhusmiljö. Läget är också perfekt nära den kommande tunnelbanan, service och skola.

– De nya husen innebär att Nacka strand och Jarlaberg byggs samman. Gatorna får mer karaktär av stadsgator genom att byggnader, entréer och trottoarer planeras mot gatorna, berättar Susanne Skoglund, projektledare i Nacka kommun.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0