Byggindustrin Bostad
2 min lästid

100 nya studentlägenheter till Göteborg

22:a maj 2013, 08:23
100 nya studentlägenheter till Göteborg
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Över 100 nya studentlägenheter blir ett efterfrågat tillskott till studentstaden Göteborg. 6 km från centrala Göteborg och med närhet till handel, service och bra kollektivtrafik bygger GöteborgsLokaler om en fastighet i Backa till studentlägenheter. – Vi börjar med en gång, berättar Jonas Lissel, fastighetsförvaltare.

Behovet av studentlägenheter är stort i Göteborg. Under de senaste åren har det förmedlats omkring tusen studentlägenheter per år genom Boplats Göteborg. Bland de studenter som fått kontrakt under 2012, har man i genomsnitt varit registrerad på Boplats i 728 dagar – det vill säga i två års tid.

GöteborgsLokaler kommer att bygga om en fastighet i Backa, granne med Selma Lagerlöfs Torg, till drygt 100 nya studentlägenheter, samtliga med eget pentry och badrum. De flesta är 1:or på ca 24 kvm, men även några större lägenheter kommer att byggas för kompisboende. Lägenheterna kommer att vara klara för inflyttning lagom till när vårterminen 2014 börjar.

Till varje lägenhet kommer det att finnas en egen cykelparkering. Ett eget låst utrymme per lägenhet. Närheten till centrala Göteborg gör att cykel kommer att fungera väldigt bra som färdmedel.

SGS Studentbostäder kommer att hyra lägenheterna och de kommer hanteras via deras ordinarie system.

– Vi hjälper till med att göra Göteborg till en än mer attraktiv studentstad, samtidigt som vi påbörjar förnyelsen av Selma Lagerlöfs Torg, säger Robert Hörnquist, VD på GöteborgsLokaler.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0