Fastighet
1 min lästid

White vann MIPIM Awards

16:e mars 2015, 14:10
White vann MIPIM Awards
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

På torsdagkvällen tog Würths nya huvudkontor och centrallager i Örebro hem förstapriset i MIPIM Awards 2015 i kategorin Bästa industri- och logistikbyggnad. Byggnaden som har ritats av White arkitekter, var den enda svenska byggnaden i final. Priset delades ut i Cannes på MIPIM som är Europas största och mest betydelsefulla mässa för fastighetsbranschen.

Viktoria Buskqvist från White arkitekter tog emot priset på scenen i Palais de Festivals i Cannes.
– Att vinna första pris i konkurrens med de bästa arkitekterna i Europa är en ära. Det här är en byggnad som syns. Huvudkontoret förkroppsligar Würths varumärke och företagskultur. Jag är stolt över mina kollegor som har skapat en byggnad som underlättar flöden och snabba transporter, vilket är kritiskt för ett logistikföretag, säger Viktoria Buskqvist, arkitekt och kontorschef på White i Örebro. 

Logistikföretaget Würths nya huvudkontor och centrallager ligger i Örebro precis där E18 möter E20. Arkitekturen samspelar med verksamheten som syftar till snabba leveranser med hög leveranssäkerhet. Byggnadernas delvis skärmade fasad tar tillvara platsens dynamik, samtidigt som den refererar till svenska teman som falurött och svart tjära.

#arkitekttävling #arkitekturpris #mipim #white #whitearkitekter
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0