Byggindustrin Projekt
2 min lästid

Startskott för miljardprojektet

4:e april 2014, 11:52
Startskott för miljardprojektet
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Med en lätt pyroteknisk ceremoni markerades på torsdagsmorgonen starten för Region Skånes hittills största om- och nybyggnadsprojekt. Då inleddes officiellt förnyelsen av Helsingborgs sjukhusområde.

Regionstyrelsens ordförande, Pia Kinhult, poängterade vid sitt tal att detta är ett långsiktigt projekt och att målet med förnyelsen är att skapa en modern och mera effektiv vård som möter de krav som Region Skåne ställer, men också de krav som patienterna ställer på Region Skåne som vårdgivare.

Pia Kinhult fokuserade också på miljö- och energifrågorna som genomsyrar projektet.
– Vi ska skapa en grön miljö i alla bemärkelser. Vi ska både se till att bygga miljömässigt för att inte sätta några stora fotspår som förstör för kommande generationer. Men vi ska också skapa en grönare miljö, sade Pia Kinhult. Hon syftade då särskilt på den nya vårdbyggnaden, som blir en grön oas med träd, buskar och växter och som dessutom kommer att förses med grönt tak.

Projektet med en budget på 4,3 miljarder kronor kommer att bli komplext och berör många av verksamheterna på sjukhusområdet. Bland annat planeras en helt ny vårdbyggnad på området som ska inhysa huvuddelen av den vuxenpsykiatriska verksamheten i nordvästra Skåne. Hela förändringen av sjukhusområdet beräknas pågå t.o.m. 2021.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0