Infrastruktur Flyg
2 min lästid

Trots initiala problemen - Norwegian besäller nya Dreamliner

25:e maj 2016, 12:16
Trots initiala problemen - Norwegian besäller nya Dreamliner
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Norwegian har ingått avtal om att leasa ytterligare två nya 787-9 Dreamliner med leverans våren 2018.

Det senaste avtalet innebär att bolaget kommer att ha en långdistansflotta på 42 Dreamliner innan år 2020. Norwegian utövar samtidigt åtta köpoptioner på flygplanstypen Boeing 737 MAX8.

Norwegian fortsätter att bygga upp långdistasflottan för fortsatt internationell tillväxt och har ingått avtal med CIT Aerospace om att leasa ytterligare två långdistansplan av modellen Boeing 787-9 Dreamliner. Det här avtalet innebär att långdistansflottan inom några år kommer att bestå av 42 Dreamliner.

– För att kunna erbjuda nya linjer och göra långdistansverksamheten ännu mer konkurrenskraftig behöver vi fler nya, kostnadseffektiva plan. Långdistansverksamheten är avgörande för att säkra tillväxt och nya arbetstillfällen. Dreamlinern är ett fantastiskt flygplan med hög passagerarkomfort, lång räckvidd, låg bränsleförbrukning och lägre utsläpp, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

Under snart tre år med interkontinentala flygningar har kabinfaktorn i genomsnitt legat på över 90 procent. Den höga kabinfaktorn visar att det finns ett stort intresse för billiga biljetter mellan Europa och USA samt mellan Europa och Asien. Den utökade flygplansbeställningen gör det möjligt för Norwegian att expandera på nya marknader och bygga en ännu mer robust organisation med en större långdistansflotta.

Norwegian har idag åtta 787-8 Dreamliner och två 787-9 Dreamliner i långdistansflottan. I november 2015 utsågs Norwegian till det mest miljövänliga flygbolaget över Atlanten av erkända miljöorganisationen The International Council on Clean Transportation. 

#flygplan #infrastruktur #norwegian
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0