Infrastruktur Flyg
2 min lästid

Första direktflyget Stockholm – Los Angeles här

4:e mars 2014, 13:34
Första direktflyget Stockholm – Los Angeles här
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

I måndags lyfte Norwegians första direktflyg mellan Stockholm och Los Angeles i Kalifornien. Det är första gången någonsin som Sverige får en direktflygning till Los Angeles.

Med röda mattor vid incheckningen på Arlanda och andra festligheter som för tankarna till Los Angeles och Hollywood, blev det ett ordentligt firande inför första direktflyget till Los Angeles.

– De största trafiktillströmningarna går idag mellan Europa och USA så det finns en stor efterfrågan på fler direktflyg. Marknaden för interkontinentala flygningar har länge präglats av dyra biljetter med liten flexibilitet. Med Norwegians satsning på direktflyg mellan Skandinaviens alla huvudstäder och populära resmål i USA blir det inte bara billigare och bekvämare att resa till och från USA, det blir även betydligt snabbare, säger Björn Kjos.

– Redan idag finns ett stort utbyte mellan Sverige och Los Angeles, såväl affärsmässigt som privat. En direktförbindelse innebär att utbytet destinationerna emellan ges möjlighet att växa ytterligare, vilket varit efterlängtad under många år, säger Torborg Chetkovich, koncernchef på Swedavia.

Norwegians nya långdistanslinjer från Stockholm:
Stockholm – Los Angeles med start idag 2 mars 2014
Två gånger i veckan mellan Stockholm (ARN) och Los Angeles (LAX), på onsdagar
och söndagar. Från och med 30 april går det tre flyg i veckan, på måndagar, onsdagar och fredagar.

Stockholm – San Francisco med start 3 maj 2014
Två gånger i veckan mellan Stockholm (ARN) och San Francisco (OAK), på tisdagar och lördagar.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0