Byggindustrin Bostad
2 min lästid

SABOs första Kombohus Plus byggs i Sundsvall

3:e oktober 2013, 14:21
SABOs första Kombohus Plus byggs i Sundsvall
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Ramupphandlingen av SABOs Kombohus Plus är bransch- och intresseorganisationen SABOs konkreta bidrag till att pressa priserna på svensk byggmarknad.
– Vi sitter inte still och accepterar höga kostnader, vi ställer krav för att allmännyttan ska kunna bygga hem till rimliga hyror. Det är därför extra glädjande att de stora byggföretagen, som NCC, antagit vår utmaning, säger Kurt Eliasson, VD SABO.

Det allmännyttiga kommunala bostadsföretaget Mitthem har skrivit avtal med NCC om att bygga 37 hyresrätter i Sundsvall, enligt ramupphandlingen SABOs Kombohus Plus.
– Roligt att Mitthem är först ut med det prispressade SABOs Kombohus Plus. Sundsvall är en växande kommun och ett tydligt exempel på det stora behov som landets studieorter har av nybyggda bostäder till rimliga priser, säger Kurt Eliasson, VD för SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag.

Huset är i åtta våningar och de 37 lägenheterna fördelas på 20 tvårumslägenheter, 10 treor, och 7 ettor. Alla lägenheter får balkong med fint ljusinsläpp och är vända mot olika vädersträck.
– Husen har hög kvalitet och vi har sparat både tid och pengar på processen. Det här arbetssättet passar oss bra, vi kan absolut tänka oss att avropa fler hus i framtiden, säger Marie Selin, VD för Mitthem.

Om allt går enligt plan kan bygget starta i december och beräknas vara klart i februari 2015.
–  Vi är glada att tillsammans med Mitthem bygga startskottet för de många och efterlängtade hyresrätter som kommer att produceras i Sverige de kommande åren, säger Kalle Holmlund, affärschef på NCC, region Norrland.

Ramavtalet beräknas ge totalt 5000 nya lägenheter runt om i landet och har ett värde om 6 miljarder kronor.
– Vi har ställt höga krav på både pris och kvalitet, i gengäld kan våra medlemsföretag gemensamt erbjuda stora volymer. Det här är inte enbart bra för hyresgästerna, de allmännyttiga bostadsföretagen och de tre byggföretag som slutit ramavtal om SABOs Kombohus Plus. Det är bra för hela Sveriges utveckling, säger Kurt Eliasson.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0