Nyheter Affär & Karriär
2 min lästid

ÅWL gör två nyckelrekryteringar

25:e maj 2015, 12:19
ÅWL gör två nyckelrekryteringar
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

ÅWL Arkitekter satsar nu på att expandera och få fler projekt inom kommersiella fastigheter. Två nyckelpersoner har rekryterats för att stärka arkitektbyråns kompetens på området.

ÅWL Arkitekter tar för satsningen hjälp av en nyrekryterad affärsområdeschef för kommersiella fastigheter, Sven Ostner. Samtidigt utses Håkan Steinbüchel till styrelseledamot, och även han har en bakgrund inom samma område. De ska nu utveckla arbetet med i första hand kontor och handelsplatser, men även skolor, idrottshallar och simhallar.

Affärsområdeschefen för kommersiella fastigheter kommer arbeta tillsammans med ca tio personer på ÅWL:s kontor i Stockholm och Norrköping. Sven Ostner har tidigare varit arkitekt i Tyskland och Storbritannien och flyttade för tio år sedan till Sverige. Här har han bland annat arbetat med Capio S:t Görans Sjukhus i Stockholm och kvarteret Hunden i Luleå, och internationellt finns flera kontorshus i centrala London såväl som Ove Arups huvudkontor på meritlistan.
– Jag har länge jobbat med att fånga upp internationella tendenser och se hur de kan relatera till den svenska marknaden. Det finns tekniker som är etablerade utomlands men inte fått något genomslag i Sverige, och som skulle kunna leda till både billigare och snabbare byggnationen med ökad kvalitet. Det här är något jag vill att våra kunder ska få nytta av, säger Sven Ostner.

En ytterligare förstärkning finns i ÅWL:s första externa styrelseledamot, Håkan Steinbüchel. Han har tidigare varit vd i en rad fastighetsbolag som främst förvaltar kommersiella fastigheter, såsom Specialfastigheter, Vasallen, NK Stockholm och Skavsta flygplats. Det handlar om handelsplatser, infrastruktur och kontor.
– Eftersom jag kommer utifrån kan jag ge en extern syn på företaget som jag tror kan vara till hjälp. Dessutom har jag en lång bakgrund i strategiska frågor för fastighetsbolag, säger Håkan Steinbüchel.
Han driver idag konsultbolaget Steinbüchel & Partners, och är även styrelseordförande för Näringslivsbolaget i Nyköpingsregionen och ledamot i Statens bostadsomvandling.

#affärschef #affärsområdeschef #Åwl arkitekter
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0